tiistai 26. kesäkuuta 2012

Orijen-kuivaruoka, tuttu jollekkin?

Taidanpa olla liian hätäinen aina noiden ruokatilausteni kanssa, kun nytkin hoksasin vasta tilauksen maksettua, että olisin voinut kokeiluun ottaa tuota Orijen-nimistä kuivapöperöä. Tosin eipä meillä ole kiire nyt raksujen kanssa, kun justiin ostettiin 10 säkki RC:n perushuttua, mitä meillä pojat syö. Oon kuitenkin pitkään jo tahtonut kokeilla jotain lihaisampaa vaihtoehtoa. Power of Nature on ilmeisesti yksi aika lihaisa, mutta myös kaiketi aika hankalasti saatavissa, jostain keskustelupalstalta luin että tuo Orijen olisi sitten kaiketi vähän samankaltaista, viljatonta ja runsaslihaista. Ei kellään kokemuksia satu kyseisestä sapuskasta olemaan?

Tässä tein pientä tutkimusta ja meillä päin ainakin Karvakorvat jälleenmyy noita Orijen-tuotteita, että ehkä käyn sieltä hakemassa jonkun pienen pussukan kokeiluun.

Zooplussan sivuilta kopsasin tämän, mitä ruoka pitää sisällään.

Valmistusaineet:
tuore siipikarja (22%)* , kananlihajauho (18%), tuore ja ruodoton lohi (7%)*, kalkkunanlihajauho (5%), tuore siipikarjanmaksa (5%)*, sillijauho (5%), peruna, siipikarjanrasva (säilötty tokoferoleilla, 5%), bataatti, herneet, tuore ja ruodoton kuha*, tuore kananmuna*, tuore kalkkuna*, tuore ja ruodoton taimen*, aurinkokuivattu sinimailanen, herne, tuore ja ruodoton silli*, merilevä, kurpitsa, sikurijuuri, porkkanat, pinaatti, nauriin naatit, omena, karpalot, mustikat, lakritsinjuuri, väinönputken juuri, rohtosarviapila, kehäkukat, fenkolin siemenet, piparmintun lehdet, kamomillan kukat, voikukka, kynteli, rosmariini, A-vitamiini, D3-vitamiini, E-vitamiini, niasiini, tiamiini, riboflaviini, kalsium, pyridoksiini, foolihappo, biotiini, B12-vitamiini, sinkki, rauta, mangaani, kupari, seleeni, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus Faecium (maitohappobakteerit). * TUOREENA – ei säilöntäaineita eikä pakastamista.
Kasviperäinen sisältö:
sikurinjuuri (700 mg/kg), lakritsinjuuri (500 mg/kg), väinönputki (350 mg/kg), sarviapila (350 mg/kg), kehäkukka (350 mg/kg), fenkoli (350 mg/kg), piparminttu (300 mg/kg), kamomilla (300 mg/kg), voikukanjuuri (150 mg/kg), kynteli (150 mg/kg).
Lisäaineet:
Ravintofysiologiset lisäaineet:
Vitamiinit:
A-vitamiini (17500 IU/kg), D3-vitamiini (1000 IU/kg), E-vitamiini (400 IU/kg), niasiini (520 mg/kg), B1-vitamiini (0,98 mg/kg), B12-vitamiini (0,72 mg/kg), tiamiini (50 mg/kg), riboflaviini (60 mg/kg), pantoteenihappo (B5) (69 mg/kg), pyridoksiini (B6) (36 mg/kg), biotiini (1 mg/kg), foolihappo (8,5 mg/kg), koliini (2700 mg/kg), askorbiinihappo (55 mg/kg), beetakaroteeni (0,44 mg/kg).
Kivennäisaineet:
natrium (0,45%), kloridi (0,8%), kalium (0,67%), magnesium (0,09%), mangaani (19 mg/kg), koboltti (0,47 mg/kg), seleeni (0,96 mg/kg), rauta (350 mg/kg), sinkki (250 mg/kg), kupari (30 mg/kg), jodi (0,17 mg/kg).

Ravintotakuu:
ORIJEN-kissanruoka täyttää AAFCO:n ravintokriteerit (Association of American Feed Control Officials).

fosfori 1.3 %
kalsium 1.6 %
kosteus 10.0 %
kystiini 0.38 %
lysiini 2.7 %
metioniini 0.95 %
omega-3-rasvahapot 1.2 %
omega-6-rasvahapot 3.5 %
poltettavat kalorit 4150.0 kcal/kg
raakakuitu 2.5 %
raakaproteiini 42.0 %
raakarasva 20.0 %
raakatuhka 7.0 %
tauriini 0.3 %


Luin Zooplussan sivuilta myös tuotteesta kirjoitetut arvostelut ja ainoa miinuspuoli näytti olevan raksujen pieni koko, joka siis voi edesauttaa ahmimista, mutta pääsääntöisesti pelkkää plussaa näytti saaneen. No ehkä käyn pienen pussukan tosiaan hakeamssa testiin tässä joku päivä.

10 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Meillä on ajoittain ollu tuota Orijenin kuivaruokaa. Hyvin kelpaa! Tosin on kyllä vähän hinnakkaampaakin... Meillä tytöt vetelee hyvällä ruokahalulla Applawsin-kuivanappuloita, niissä on myös aika korkea lihapitoisuus (kuivattu kana, vähintään 59%) ja on edullisempaakin kuin tuo Orijen. :)

Sonja kirjoitti...

Meillä on käytössä tuo Orijen ja kissat tykkää :) On vähän hintavampaa, mutta meillä ei ole sitä koko ajan tarjolla, vaan sillon tällön annetaan :) Suosittelen kyllä tätä raksua :)

Katja kirjoitti...

Kiva kuulla, että nappulat maistuu :)

7 kg:n säkki näyttää Zooplussalla maksavan 54€. Kilohinnaksi tulisi ehkä hieman enemmän mitä nykyisen laadun kanssa, että ehkä tuollaisen sitten raaskisi ostaakkin :) Meilläkään kuitenkaan ei ole raksubaari koko ajan auki, vaan Armas-pulleron takia pojat saavat raksuja kahdesti päivässä.

henni kirjoitti...

Meillä syötiin pitkään sitä Orijenin vihreää pussia... mikä nyt mahtoi maultaan ollakaan :D
Jossain vaiheessa halusin vaan pistää raksut joksikin aikaa vaihtoon, ja nyt meillä on jo jonkin aikaa ollut Sanabellen hair & skiniä ja RC:n Maine Coonia noille. Yksi syy oli tosiaan toi Orijenin raksujen pieni koko (jotakuinkin "normaalin" kokosia siis), ja musta tuntui että Nemo ahmi niitä ihan hirveästi pureskelematta. Siksi siirryttiin tohon RC:n Maine Cooniin, kun ne on semmoisia hervottomia pallukoita, että on pakko pureskella. Sanabelle on Orijenin kanssa kylläkin aika samankokoista, mutta teen noista semmosen oman sekotukseni sitten :)

Meillä kaikki on niin raksuhulluja, että raksu kuin raksu niin kaikki maistuu. Että maistuvuudesta oon vähän jäävi sanomaan :)

Katja kirjoitti...

Mikä ihmeen vihree pussi :O Mä löysin vaan tollasen kellertävän, mikä siis on toi minkä tuoteselostuksen tohon laitoin ja sitten on joku kalajuttu.

Mä kyllä luulen kanssa, että täällä on ihan sama mitä pipanoita syötetään niin kaikki menee, kun raksut on kuitenkin herkkuruokaa :D

Mindy kirjoitti...

Aika rohkeaa, jos meinaat heti 7 kilon säkin ostaa. Tosin raksujen suhteen harvemmin ollaan kovin nirsoja, jos ne yleensäkin maistuu. Meilläkin oli Orijenia joskus, ei ollut Mindyn suosikki, mutta menetteli. Feline Porta 21 -raksut on ainoat, joista kuitenkin selvästi näkee, ettei meinaa maistua. Terveysruokaa, hyi yäk!

Draconian kirjoitti...

Orijen ei kyllä maistu kaikille kisuille. Laadukastahan se on, mutta tosi tujua tavaraa. Meillä se meni kyllä toiseen ruokaan sekoitettuna ihan hyvin kaupaksi, ja olen Orijeniä tähän asti suositellut pennunostajille. Vaan en enää ;) Nykysin suosittelen vain sitä Power of Naturea. Saatavuus on toki hyvin hankalaa varsinkin täälläpäin, mutta Turussa sitä käsittääkseni joku jälleenmyy. Power of Nature on ihan supermaistuvaa, varsinkin Active Cat. Sitä syö myös Tristan, joka ei muita raksuja miellä ruuaksi.

Katja kirjoitti...

Mindy: Ei heti ehkä tuota 7kg, mutta jos raksut maistuisi niin sitten. Ajattelin tuolta jostain käydä hakemassa sellasen kokeilupussukan, kun jos nuo raksunaattorit nyt on sitä mieltä ettei ne siitä tykkäisikään :/

Taru: Mä sitä koittelin kattoa, mutta en löytäny jälleenmyyjiä ite kyllä :/ Kun sulta sen kekkasinkin ja sitten kun aloin sitä tutkimaan niin löytyi tuo Orijen, joka näytti olevan helpommin saatavissa. Voisin vielä koittaa ettiä, jos löytäisin jonkun jälleenmyyjän tuolle Power of Naturelle.

Draconian kirjoitti...

Löysin tommoisen kuin TassuCat, Tuureporinkatu 19, Turku.

Katja kirjoitti...

Ootpas ihana :) no sitten käyn sen katsastamassa kanssa.