tiistai 6. marraskuuta 2012

Näyttelydebyytti

Aatos oli ensimmäisen kerran näytelmöimässä ERY-SYDin näyttelyssä viime lauantaina. Itse erheellisesti olin kuvitellut näyttelyn olevan Kirkkonummella, mutta se olikin Helsingissä tapahtumakeskus Koskenrannassa :D Tämä mun harhaluulo luultavasti johtui siitä, että alunperin ilmoitin Oskarin ja Aatoksen URKin näyttelyyn ja se olisi ollut Kirkkonummella. No tekevälle sattuu :) Oskari jäi suosiolla kotiin, ettei merkkailupisuttelut vaan ylly, eläinlääkääriin kun päästään vasta ensi viikolla aikaisintaan :/.

Perjantaina Aatos järkytyksekseen joutui myös ensimmäistä kertaa pesulle. Aluksi Aatos oli että mitäs ihmettä ja sitten kun oltiin Nikon kanssa saatu Aatoksen turkki kastettua niin alkoi jo koko pesupuuha kyllästyttää ja olisi pitänyt päästä pois. Mutta hienosti antoi Aatos pestä, vaikka tylsää oli. Koska Aatos tosiaan oli pentuluokassa, tein vaan pelkän pikaisen shamppoopesun. Tottuu sitten kanssa tuohon pesutouhuun.

Pesujen jälkeen Aatos käärittiin pyyhkeeseen. Armaan, Onnin ja Oskarin kanssa on tullut totuttua siihen, että pyyhkeessä pitää rimpuloida ja siellä ei voi olla yhtään minuuttia kauempaa. Aatos sen sijaan oli tosi tyytyväinen pyyhkeen sisällä, pikkuisessa kapalossa. Vähän pesi omaa tassuaan ja kehräsi kovastipaljon. Kuivaamisvaihe ei sitten taas ollutkaan yhtään kivaa. Fööni oli ihan kammottava tuttavuus ja paikallaan ei meinattu millään olla, mutta kuivaksi Aatos kutienkiin saatiin. Koko touhusta loukkaantuneena Aatos sitten meni kissasohvaan pesemään itseään ja haki Armaalta vähän sympatiaa, mitä heruikin korvapesujen muodossa. Onnia luonnollisesti ei näkynyt, kun fööni meni päälle.

HERRANJUMALA MITÄ NE MULLE TEKI?!
Nyt pitää pestä koko turkki, hmph.

Aamulla pakkasin Aatoksen boksiin varttia vaille seiska ja me lähdettiin ajelemaan Suville, josta sitten siirryttiin Veikon autoon kimpsuine ja kampsuinemme. Suvilla oli mukana Aatoksen sisko Tassu ja Veikolla sitten pojat Igor ja Excel. Automatka kesti pari tuntia ja koko sen ajan Aatos muisteli ilmoittaa, että boksissa on tosi tylsää ja että hän ei nyt jaksaisi olla siellä enää, että oltaisiinko jo perillä. Ja voi että, pienellä oli masu sekaisin :( Aatos matkustikin sitten viimeiset puoli tuntia sylissä, ettei sotkenut itseään matkahiekkikseen, kun ei Helsingin keskusta-alueella päästy pyssäämään mihinkään niin, että olisin saanut sen hiekkalootan puhdistettua. Mutta meni reissaaminen ihan hyvin niinkin, kun Aatos pysyi tosi nätisti sylissä selällään ja antoi rapsutella masua.

Tämä ERY:n näyttely oli siitä mielenkiintoinen, että normaalista poiketen toimikin drive-in-periaatteella - eli paikalla piti olla viimeistään silloin kun oman kissan arvostelu alkaa ja poistua sai heti, kun kissa oli arvosteltu ja seteli haettu, mikäli siis kissa ei mene jatkoon. Me tähdättiin paikalle niin, että oltiin yhdeksän jälkeen perillä, kun siitä tunnin päästä oli nelosväriryhmän arvostelu ilmoitettu alkavaksi. Aatoksen ryhmän (6) arvostelun alkamiskohta oli merkitty 11:50, eli oli hyvin aikaa laittaa häkki kuntoon, katsella ympärille ja laittaa vielä Aatos kuntoon.

Aatos ja Tassu, molemmilla oli toooooosi tylsää.
Fia-sisko oli myös paikalla. Siskokulta ansaituilla kauneusunilla näytelmien jälkeen.

Tuomarina oli Anne Paloluoma ja tässä arvostelu:

Tyyppi: Ex developing stage for promising well proportional male!
Pää: Triangle is shape with grid height.
Silmät: Well slept look. Well placed.
Korvat: Suitable for age and face
Turkki: Soft baby coat. Promising density.
Häntä: Proportional
Kunto: Ex condition. Promising
Yleisvaikutelma: So sweet ♥
Arvostelutulos: Ex1

Kaikenkaikkiaan siis Paloluoma tykkäsi tosi paljon Aatoksesta. Pentuluokassa ei ollut muita urospentuja, joten Aatos oli luonnollisesti ykkönen. Kilpakumppani kuitenkin oli, Tassu-sisko, myöskin ainoa naaras ryhmässä. Paloluoman mielestä Tassu oli tällä hetkellä paljon sopusuhtaisemmassa kunnossa ja otti Tassun jatkoon. TP:stä jatkoon meni kuitenkin Tähtitassun Aurinkoinen.  Takaisinpäin lähdettiin ajelemaan kolmen paikkeilla.

Ja voi herramunjee mitä meteliä Aatos piti koko kotimatkan! Kyllä tuli niin laaja skaala kaikkiae rilaisia ääniäpienestä pentumiusta kollimaiseen mourahdukseen, että välillä oli naurussa piteleminen. Oli Aatoksella kyllä tosi tylsä päivä, kun kokoajan piti olla jossain kopperossa ja boksista Aatos koitti murtautua ulos melkoisella tarmolla... Laitoin kantokopan oven eteen sitten kaulahuivin, josko pimennys olisi vähän rauhottanut pikkuista. No oli Aatos välillä hiljaa. Epäilin kyllä itse sitten, että toiselta oli ääni mennyt kun oli huutanut niin kovaa, että vaikka suu siellä kopassa olisikin ollut auki niin ääntä ei enää kuulunut :D No ei.

Tosi reipas Aatos kuitenkin oli. Nyt meille tulee tähän alkuun sitten heti pitkä tauko, kun en Oskarin eläinlääkärikuluista johtuen sitten raaskinut ilmoitella TUROKin näyttelyyn :/ Voihan harmistus. Varmaan Aatos ja Oskari näytelmöivät yhdessä sitten Lahdessa alkuvuodesta. Oskari aloittaakin sitten näyttelyt ihan alusta, kastraattien puolellla. Vähän sääli, jäi viimeisestä tittelistä uupumaan vain pari sertiä.. No, parempi näin Oskarin ja muidenkin kannalta.

Harmitti hiukan, että jäi oma kamera kotiin ja piti näyttelyssä ottaa nuo muutamat hassut kuvat kännykän kameralla, mikä ei ole kaikkein parhain. Onneksi näyttelyissä on aina valokuvaajia ja tällä kertaa kävi säkä ja Aatos osui kuvaan myös :)

Kuva: Heikki Siltala

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

<3 Hienon arvostelun poika on saanut.

Unna-mammalla on myös muuten tuollainen samanlainen tapa pesun jälkeen. Mamma makoilee tyytyväisenä hyristellen sylissä pyyhkeen sisään kapaloituna ja pesee välillä omia etutassujaan :)

Katja kirjoitti...

Itsekkin olin tyytyv'inen arvosteluun ja siihen, että Aatos käyttäytyi kanssa nätisti eikä hyökännyt tuomarin kimppuun tai koittanut muutenkaan pöydältä karata :) Siinä pöydällä eniten kiinnosti desinfiointipullo..

Tuo pyyhkeessä viihtyminen olikin ihan uusi juttu, kun noilla isommilla on kauhea tarmo päästä jonnekkin piiloon loukkaantuneina pesemään turkkia, kun se kehdattiin mennä vedellä ja pesuaineilla töhrimään :D