perjantai 22. maaliskuuta 2013

Voihan finni!

Muistan kuinka olin huuli pyöreänä silloin joskus, kun vielä kävin Armaan kanssa näyttelyissä ja yhdessä PK-seudun näytelmässä Armaan sivän omistaja tuli kertomaan mulle, että Armaallahan on kauhea akne. Ei ollut muuten tullut mieleenkään, että kissoilla tai eläimillä ylipäätään voisi olla aknea. Ystävällisesti nyt jo edesmennyt kasvattaja neuvoi kädestä pitäen, että miten leuka kannattaa puhdistaa ja miten sitä pitää hoitaa, että saa ne mustapäät kuriin. Kävinkin heti ostamassa pienen hammasharjan ja basibact-pulveria, jolla puuteroitiin leukaa ja hammasharjalla vähän rapsuteltiin kuivunutta mustapäätä pois.

Vähän aikaa sitten tutkiskelin Aatoksen suuta ja kurkkailin sitten siinä samalla vähän leukaa myös. Siinähän oli ihan jäätävä määrä mustapäitä! Käväisin sitten ostamassa Aatokselle oman leukahammasharjan ja ehtisin ehkä parina iltana sitä leukaa hinksuttamaan, kunnes näppyjen esiintyminen laantui ja leuka taas on näpytön. Veikkaan että Aatoksen akneilut joko olivat jotain teini-ikäisen kissimyksen mustapäilyä tai vaihtoehtoisesti näpyt aiheutti ruoka. Niitä ei nimittäin ole kuivaruoan vaihtamisen jälkeen esiintynyt, joten syy saattoi olla siinäkin.

Ja nyt, kun huomenna lähdetään näytelmöimään niin tutkiskelin sitten Oskarin leukaa. Oskari tapaa aina silloin tällöin tehdä yhden jumalattoman ison mustapään suupieleen ja sellainen siihen nyt oli taas ilmestynyt. Odottelin pari päivää josko se siitä häipyisi, mutta kun se siinä vielä tänäänkin möllötti niin päätin sitten olla ilkeä ja puristaa sen pois. Ensimmäinen kerta kaikelle. Yllättäen Oskari ei oikein nauttinut tästä kauneudenhoitotoimenpiteestä, mutta sai ainakin mustapää kyytiä.  

Että semmosta.

Yritän nyt aktivoitua tämän päivittelyn kanssa. Taas. Huomenna mennään Oskarin ja Aatoksen kanssa messukeskukseen ja Oskari pääsee sunnuntaina vielä uudestaan esitelmöimään. Jännittää.

2 kommenttia:

henni kirjoitti...

Nikkillä oli kanssa tossa vuosi, pari sitten tosi paljon aknea, ja meinasin jo hakea lekurilta siihen jotain voidetta, mutta lueskelin, että parhaiten akne helpotti kun antoi vaan olla (jollei se siis kissaa häirinnyt, raapinut ruvelle tms). Joillakin akne on vaan ärtynyt jos on kauheesti rapsutellut ja nyprännyt sen kimpussa, niin nykyisin jos jotain mustapitä ilmestyy, niin annan joko olla, tai pikkusen rapsuttelen leukaa.

Katja kirjoitti...

Joo se on kanssa vähän tapauskohtaista, kun voi olla kyseessä hormoonit tai sitten joku ruoka-aineallergi taikka jos tarjoilee ruokaa muovisesta kiposta. Mä rapsuttelen aina välillä Armaan leukaa, jos siellä jotain kuivunutta mustapäätä olisi niin varisee sitten pois.

Sellaista märkivää rupea ei ole onneksi yhdellekkään koskaan tullut. Koputanpa puuta :D