maanantai 13. kesäkuuta 2011

Cesis - kissanäyttelymatka

Nyt ollaan kotiuduttu melkein tuhannen kilometrin matkan jälkeen. Oli kyllä aikamoista, varsinkin perjantai-lauantai välinen ajo sekä valvominen, jota kertyi reilusti yli kolmekymmentä tuntia!  Hirvittävän reippaita olivat kissat, Oskari ja Veikon Excel. Urheasti matkasivat koko matkan ja olivat ihan hiljaa, vaikkakin menomatkan loppupuolella vähän keskenään keskustelivat.

Lauantain näyttelypäivä sujui hyvin. Meillä piti olla tuomarina Steinhauser, mutta hän oli sitten ollut estynyt ja Steinhauserin sijasta meillä olikin tuomarina Billing. Oskarilla oli sertikilpailu ja ei varmaan koskaan olla jouduttu odottamaan näin pitkää aikaa, että tuomari tekisi päätöksensä. Eikä Billing sitä päätöstä osannutkaan tehdä, vaan pyysi laittamaan kissat häkkeihin siksi aikaa, että hän arvostelisi loput kakkosryhmän norskit, joita oli pari kappaletta. Eipä se tuntunut kuitenkaan helpottavan tuomarin päätöstä ja lopulta Billing haki viereisen tuomarin siihen antamaan mielipiteensä. Puhuivat ruotsiksi keskenään siinä mun vieressä ja oli vaikea pitää hymyä piilossa, kun kuulin tämän toisen tuomarin sanovan: 'Eihän tässä nyt ole mitään ihmettelemistä, että tämähän on tosi upeassa kunnossa'. Oskari voitti sitten sertikilpailun ja samalla myös värinparhaan. Sertiä lähdettiin hakemaan ja saatiin sitten vielä vähän ylimääräistäkin :)

Billinghän ei kauhesti tykännyt Oskarin päästä ja ilmeestä. Näyttelyseteliin Billing kirjoittikin, että hieman goofy look. Pitäähän se paikkansa, onhan Oskarilla useasti aika hömelö ilme, mutta se on vaan makukysymys mistä itse henkilökohtaisesti pitää :)

Oskari häkissä lauantaina, odottamassa hotellille lähtöä.
Meidän hotelli oli Cesiksestä noin puolen tunnin ajomatkan päässä Siguldassa, Hotel Sigulda-niminen paikka. Rakennus oli kuulemma noin 120 vuotta vanha. Oli se kyllä hieno ulkoa päin ja sisältä myös yhtä hieno. Itselle osui kolmannessa kerroksessa oleva huone, joka oli kuin joku sviitti. Tilaa oli vaikka miten paljon, oli jumalattoman iso sänky, kolme ihastuttavan ihanaa ja erilaista ikkunaa joissa kaikissa oli leveät ikkunapenkit. Oskari tykkäsikin kovasti katsella ikkunoista ulos, kun lintuja lenteli läheisiin puihin ja puista pois.

Hotellin yksi osa ulkoa. Pieni pyöreä ikkuna oli yksi meidän huoneen ikkunoista.
Oskari ottaa rennosti ikkunan ääressä.

Ja sitten se pieni pyöreä ikkuna huoneesta käsin
Yö hotellilla meni tosi hyvin. Oskari nukkui rauhassa koko yön ja selvittiin ilman mitään kummempia vessakohtauksia, kissan masu toimi siis hyvin koko reissun. Seuraavana aamuna me lähdettiin joskus kahdeksan jälkeen ajamaan takaisin Cesikseen. Meni sekin näyttelypäivä hyvin. Oskarilla oli sunnuntaina kaksi kilpakumppania, sama kuin lauantaina ja sitten lauantaina ylempään luokkaan noussut kollipoika. Oskari voitti sertikilpailun, sai myös värinparhaan ja loppujen lopuksi tuomari (Schukin) valitsi Oskarin mys tuomarin parhaaksi :)
Paneelissa ei tullut ääniä, mutta meidän reissulta nyt olikin jo tullut paljon enemmän kaikkia saavutuksia, kuin alkuun olin edes odottanut :)

Laitan seteleistä vielä juttua myöhemmin, nyt en niitä ehdi skannaamaan, kun pitää kauppaan vielä kiiruhtaa.

4 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Onnea menestyksestä! Aikasten makean huoneen olette saaneet. Eikä noille ikkunalaudoille juuri mikään muu sopisikaan noin hyvin kuin kissa :)

Mindy kirjoitti...

Huh, mikä reissu! Onneksi oli myös palkitseva sellainen. Tosi kiva tuo pyöreä ikkuna.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut Oskarille Saagalta porukoineen :)

Katja kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista :)