torstai 23. joulukuuta 2010

Joulupuu on rakennettu..

..jo muutamaan otteeseen. Kaivettiin maanantaina kuusi kaapista. Meillä siis on tuollanen muovinen kuusi, sen paketti on vähän kärsineen näköinen, kun kissat on hampaitaan siihen pahviin viime joulun jäljiltä iskeneet. Maanantaina laitettiin myös kuusi kasaan ja asetettiin se kirjahyllyn viereen. Olin aika yllättynyt siitä, että sai olla niinkin rauhassa. Kissat kävivät vähän kuusen oksia pureskelemassa, mutta siinä se.

Oskari ja Onni tutkivat kuusta.
Ehdin jo ajattelemaan, että turhaan tässä edes pelkäsi. Pojat kun käyttäytyivät niin nätisti ja kaikki muukin on saanut olla rauhassa. No niin no.. Keskiviikkona kuusi kaatui sitten ensimmäisen kerran, kun pojat vetivät jonkinlaista ralia ympäri kämppää. Tahallaan ne sitä kuitenkaan eivät kaatanut, jonkun tassut vähän luistivat tuolla kuusenalusmastolla, jonka takia koko kapistus sitten muksahti maahan. Nostin kuusen pystyyn ja vajaan minuutin päästä se oli taas nurin.
Ehkä pojat vähän säikähtivät sitä räminää, mikä siitä kuusesta lähti kun se kaatui, kun eivät sen jälkeen juosseet ihan niin liki.

Koristeet saatiin paikalle sitten keskiviikko iltana.
Kuusi on oikeastaan aikamoinen houkutin kissalle, kun siitä roikkuu kaikenlaisia palloja ja kiiltäviä naruja. Ja pallotkin helisevät niin kivasti, kun niitä vähän tassulla lyö. Tajusin, että jos tahdon pitää pojat poissa koristeiden kimpusta, olisi pitänyt ripustaa kuuseen varmaan sitruunoita, ne kun ei viehätä yhtään.
Armas nyrkkeilee koristeen kanssa.Tänä aamuna oli kiva herätä siihen, kun kuului sellainen iloinen, helisevä tömähdys. Olohuoneessa kuusi nurin, yllättäen. Paha sanoa, mitä tapahtui ja kenen toimesta. Veikkaan, että joku oli kuitenkin päättänyt tempaista yhden koristepallon irti, sellainen kun pyöri eksyneenä lattialla, ja siinä samassa oli sitten koko kuusi kaatunut. Enpä siinä ehtinyt mitään torumaankaan, kun kiireellä piti imuri hakea. Yksi kuusenkynttilöistä oli luultavammin laskeutunut suoraan maahan niin, että kynttilän lasikupu oli mennyt rikki.
Yhtään kuvaa ei ole kaatuneesta kuusesta ja viattomilta näyttävistä kissimisseistä, mutta varmaan jokainen osaa kuvitella miltä sellainen tilanne näyttää. "En se mä ollut, se kaatu ittekseen."

Kuitenkin, kuusi on kaatunut yhteensä kolme kertaa joka on kaksikymmentä kertaa vähemmän mitä alunperin aattelin. Onhan noilla turrikoilla vielä aikaa se kaadella, ettei siinä mitään, toivotaan ettei ne jaksaisi.
Kuusen alle olisi kiva laittaa paketit esille, mutta kun tietää paketteihi sitten ilmestyvän reikiä, niin ei viitsi.

Pojillekkin on omat paketit, niitä saavat sitten ihan rauhassa repiä ja raadella :) Ostin Mustista ja Mirristä kolme lelua, kaksi kissanminttuleluhiirtä ja yhden kissanminttulelukalan. Siellä oli myös paketointipalvelu, mikä oli aika hauska idea. En oikein pahemmin pidä paketoimisesta ja ajattelin näin vähän säästäväni sitten itseäni vaivalta. Tosin, kissojen paketithan olisi olleet ne kaikista helpoimmat, kun ei niitä olisi niin tarkkaan tarvinnut kääriä.

Nyt pojilla on kuitenkin hienot lahjat joissa on paljon narua. Toivottavasti ne hoksaavat sitten kanssa sen, että mitä niillä pitää tehdä. Kuvia paketeista ei nyt ole, mutta huomenna ikuistan sitten sen, mikä lahjojen kohtalo tulee olemaan.


Loppuun vielä kuva Onnista, jolla on rusetti kaulassa. Kuvaaja (minä siis) ei ole ollut ihan mukana, kun on jäänyt puolet tassuista pois kuvasta, mutta ei kai se niin nuukaa ole.
Huomenna on joulu <3
Lahjojen lisäksi ostin pojille omanlaisen jouluaeterian, mikä tulee koostumaan tonnikalasta, katkaravuista sekä kananfileestä. Omnom.

Ei kommentteja: