sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kissoille lihaa

Broilerin kaulat sulamassa.

Kävin Sofian kanssa barffikaupassa keskiviikkona. Näin mainoksen meidän paikallisessa lehtisessä jo alkuvuodesta, mutta en ikinä saanut aikaiseksi mennä käymään lihaostoksilla, paitsi nyt kun Sofia haki omille kissoille lihatäydennystä. Ostin kokeilumielessä muutamaa eri sorttia; porsaan palalihaa, naudan palalihaa, broilerin sydämiä (isot pojat onkin joskus syöneet) ja broilerin kauloja.

En usko että palalihoissa on ongelmaa, koska satunnaisesti olen kaupasta ostanut possun suikaleita ja ne ainakin maistuu hyvin, kuten myös perus kana. Eniten jännitti nuo kaulat, mutta kun niitä tarjoilin ekan kerran vaan rouskutus kävi ja kokeiluerä oli hetkessä syöty. Aatos yllätti, kun veteli oikein hyvällä ruokahalulla kaulan ensimmäisenä ja oli heti santsaamassa. Sitten kun nämä pakasteet on tuhottu ajattelin kokeilla ehkä jotain riistaa ja lammasta. Täytyykin tutkia barffikaupan nettisivuilta lihatarjonta ennen seuraavaa kertaa, ettei mene miettimiseen niin pitkä aika.

Ajatuksena olisi lisätä lihaa poikien ruokavalioon ja jättää raksut aika minimiin, ehkä jopa kokonaan pois. Tai vaihtaa raksutkin lihapitoisempiin nappuloihin, kun ne Oskarin pissalongelmat olivat puhtaasti stressiperäisiä eikä liittynyt ruokaan mitenkään. Täytyy myös ostaa joku vitamiinilisä mitä sekoittaa lihojen kanssa, jos/kun alan lisäämään sen määrää. Mutta nyt vasta testaillaan :) barffaaminen olisi kyllä hienoa, mutta en tiedä onko se millaista rakettitiedettä että kissat kuitenkin saisivat monipuolista ruokaa ja kaikki vitamiinit sun muut mitä tarvitsevat.

6 kommenttia:

Draconian kirjoitti...

Kannattaa kävästä tutkasemassa Mustin & Mirrin Maukas-pakastevalikoima, sieltä löytyy kisseille jos jonkinnäköistä lihaa sopevissa pakkauksissa, mums!

Katja kirjoitti...

Oon sieltä joskus ostanu broiskun sydämiä, mutta eikö siellä muuten ole sellasia lihamakkarapötkyläisiä, mitä koirille annetaan? Noi on kyllä ihan sopian kokosia paketteja, yhessä on noin 500g lihaa. Noi kaulat oli vähän isommassa säkissä, 1,5kg mutta ei haittaa kun kätevästi saa sieltä otettua sulamaan tarvittavan määrän :)

Draconian kirjoitti...

Joo ne on sen muotoisia, mutta ihan ehtoja lihoja ne sisältää :) Ja lisäksi kivipiiraa pussissa.

Katja kirjoitti...

Aa okei, mä en olekkaan niitä muita tuotteita niin tarkkaan siellä koskaan tutkinut, kun luulin niiden olevan vaan sellasia koiranmakkaroita :) Mutta täytyykin seuraavalla kerralla vilasta, kun siellä asioi, kiitti vinkistä :)

henni kirjoitti...

Mä en oo meidän Mustista ja Mirristä löytänyt muita kuin jauhettuja liharuokia :/ Ja meijän kissat ei suostu syömään mitään jauhettua, ei kelvannut ees kalkkuna.
Missä toi barffikauppa on missä kävitte? Kiinnostais kovin noi kanankaulat, nää tykkää ihan hulluna ainakin niistä kuivatuista kauloista, noikin vois käydä kaupaksi :)

Katja kirjoitti...

Joo ei meilläkään tossa Kuninkojalla ollut, kuin niitä jauhettuja, ja ei kelvanneet ollenkaan :(. Toi barffikauppa on Orikedolla. http://barffikauppa.fi/ <- nettisivut.