torstai 4. elokuuta 2011

Paksu-Armas

Jotenkin kuvittelin, että kun ollaan kissojen kanssa mökillä ja kun ne saavat juoksennella siellä ulkosalla, että sillä olisi ollut jotain - hmm - myönteistä vaikutusta painoon. No eipä juurikaan.. Armas on lihonnut, vaikka mielestäni se tuon parin kuukauden aikana liikkui ihan kiitettävästi ulkona, kiipeili puihin ja sai jotain pikku hepuleita välillä. Niko vaan huomautti, silloin kun tultiin kotiin, että Armaan boxi painaa melko paljon enemmän, kuin mökille mentäessä.
No piti sitten kissat punnata.

Painot
Armas: 6.5
Onni: 5.3
Oskari: 5.8

Viimeksi olen punnannut kissat 11. maaliskuuta 2010. Armas on siitä lihonnut puolikkaan kilon, kuten Onnikin. Ja Oskari taasen on tiputtanut painoa 300 grammaa. Oskari punnittiin siis silloin sydänultrauksen yhteydessä, Armas heti kun tultiin koko konkkaronkka mökiltä kotiin (noin kaksi viikkoa sitten) ja Onnin punnasin nytten, kun en muistanut mitä se silloin pari viikkoa sitten painoi.

Ok, ehkä erimalliseen ja kokoiseen ruokakippoon saattoi tipahtaa vähän enemmän papanoita, mitä kotona. Ja kotona Niko normaalisti hoitaa kissojen ruokinnan, kun Niko on paljon tiukempi noiden annosten suhteen mitä itse olen. Nyt olisi kuitenkin erityisen tärkeää saada Armaan paino hieman tippumaan.
Onko jollakulla jotain kokemuksia kissan painonhallinnasta? Sen tiedän itsekkin, että nopeasti paino ei saa alkaa lähtemään, vaan sen on tapahduttava pikkuhiljaa. Kannattaisiko alkaa lisäämään lihan määrää ja vähentämään kuivamuonapipanoita?
Ajattelin, jos zooplussasta tilaisin tälläisen lelun,ja siirtäisin kuivaruokaruokinnan vielä hiukan haasteellisemmaksi, kuin mitä se nyt on. Tuota Mindyn blogia kun lueskelin, niin hoksasin, että tuo meidän kuivaruokakippo taitaa myöskin olla eräänlainen aktivointilauta, paitsi että ei niin monipuolinen vain.

Onnin paino on ihan hyvä, luulisin että ihan normaalipainon luokkaa. Ja Oskari.. No, se nyt on taas laihtunut, kun on kevät ja odotellaan tyttöystävää. Menee se energia laulelemiseen eikä lihaksiston kasvatukseen.

Kissat kotiutuivat ihan hyvin mökkeilyn jälkeen taasen kaupunkiin. Oltiin varauduttu joihinkin masennuspuuskiin, kun pojat eivät enää pääsekkään jolkottamaan ulkona, mutta ei. Täällä ollaan kuin ennenkin. Olen itse taas alkanut katselemaan kissaliiton sivuilta tulevia näyttelyitä. Ilmeisesti syksyn maailmanvoittaja-näyttely jää väliin, kun on kuulemma kaikenlaisia auto-ongelmia ja sitten muutama muu matkapaketti on myöskin peruuntunut. Toisaaltaan ihan hyvä, sillä oma rahatilanteeni on tällä hetkellä niin tiukka, ettei se oikeastaan sallisi edes tuollaista yli 400 euron reissua.
Oskarin tosin ilmoitan näyttelyyn vasta syksyllä. Tuossa olisi tuo PIROKin näyttely, mutta luulen, että se jätetään vielä väliin.

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kivan näköinen raksupiilo! :)

Minä olen käyttänyt raksupalloja, kun niiden kautta Kollolla (jolla myös paino-ongelmaa) ei kulu niin paljon raksuja. Ja olen itse askarrellut muutaman raksupiilon pahvista.

Kollo syö eläinlääkäriasemalta ostettuja dieettiraksuja ja dieettimärkäruokaa.

Mindy kirjoitti...

Minkälainen se teidän kuivaruokakippo siis on?
Toivottavasti ainakin Armas innostuu siitä lelusta, jos sen tilaat.

Katja kirjoitti...

Sirpa: Olen tuota dieettiruokaa miettinyt, mutta koska ylipainosta kärsii vain Armas niin en tiedä miten hyvä sitten kahden muun on sitä syödä :(. Pojat syövät kyllä märkäruokaa ja lihaa omista kipoistaan, mutta kuivapipanoita ovat tottuneet syömään samasta.
Jos alkuun lisäisi vain Armaan liikkumista ja vaikeuttaisi papanoiden saamista.

Mindy: Se kippo on tuollainen Mustista ja Mirristä saatu lahja. Se on joku tuollainen 15x20cm, korkealaitainen ja sitten siellä keskellä menee tuollaisia korkeita koukeroseinämiä, niin että niitä papanoita on pakko kaivaa tassulla.
Eläinkaupantäti mainosti kippoa silloin sellaisena, että se ehkäisee ahmimista.