maanantai 31. tammikuuta 2011

SUROK lauantai ja sunnuntai

Näyttelyviikonloppu Lahdessa on nyt ohi. Viikonloppu oli kiva, vaikkakin vähän pitkä. Lauantaina meidän piti Nikon kanssa herätä jo neljältä, että päästiin viideltä lähtemään. Ajomatka kesti kolmisen tuntia kaikkine pysähdyksineen, onneksi oli ihan hyvä sää ajella, sunnuntaina kun oli hirvittävä lumipyry aamulla, joka hidasti kulkua. Armas ja Onni vietiin jo perjantaina mummulaan hoitoon, kun kerta ihmisväki oli koko viikonlopun pois. Oskari ei hirvittävän montaa kertaa ole yksin ollut ja perjantaina se vähän huuteli, että missä kaverit on. Kun niitä kavereita ei sitten löytynyt, niin poika tyytyi meidän ihmisten seuraan.
No mutta siis. Matka Lahteen meni hyvin, Oskari matkusti kiltisti kopassaan ja viimeisen kahdenkymmenen minuutin aikana maukaisi kerran tai pari.

Näyttely itsessään sujui myös mukavasti. Lauantaina saatiin ensimmäinen alkava serti kolmannessa luokassa jota olin jännittänyt ihan kamalasti jo etukäteen. Meillä oli lauantaina tuomarina siis Magdalena Kudra (Puola), aivan uusi tuttavuus. Tuomarinakin kuulemma aika uusi, ilmeisesti saanut tuomarointi luvan jotain vuosi sitten. Kudra osottautui hyvin mukavaksi tuomariksi, sanoi niistä asioista mistä kuuluikin sanoa ja huomasi ne puutteet joita oli. Tuomari kasvattaa itse norjalaisia metsäkissoja, joten varmasti osasi katsoa oikeita asioita :)
Setelissä oli taas paljon sydämiä. Tosin onhan tuo Oskari aivan ihastuttava pikkumiäs ♥


Tyyppi: Super ♥ size, ex long body, ex high on legs.
Pää: Nice triangulat in shape with a little marked pinch with long & straight profile, nice chin, forehead could be more rounded.
Silmät: Ex shape, ex alert expression.
Korvat: Medium in size, nice placement.
Turkki: Super ♥ coat texture & quality. Ex grooming & presentation.
Häntä: Nice lenght & bushy.
Kunto: Super show condition ♥
Yleisvaikutelma: Very impresive male
Arvotelutulos: CACS

Luulisin, että setelin tekstit menivät nyt noin, muutama vähän epäselvempi sananen siellä oli joukossa jonka sitten koitin arvata :D Tämän setelin tekstit kuitenkaan ei ollut niin pahaa lääkärikäsialaa, kuin joissain, että luulisin sen nyt menevän noin kuitenkin. Eli ensimmäinen, korkeimman luokkan, serti tuli. Kiitos siitä. Oskari kutsuttiin värinparhaan valintaan, mutta VP meni pennulle. Tuomarinparas meni turkkilaiselle vanille. Itselle pääasia kuitenkin on sen, että arvostelu on hyvä ja että se serti tulisi, että ei jäänyt harmittamaan. Kaikki muu on vain plussaa.

Lauantain näyttelypäivä venähti melko pitkäksi. Luettelossa oli painettuna, että näyttely päättyy 19:00. Yleensähän näyttelyt nyt ei ihan siihen asti kestä, mihin niiden on arvioitu kestävän. Tämä kuitenkin pitkittyi aika paljon, ja päästiin lähtemään vasta 18:45. Onneksi meidän hotelli oli vain parin minuutin ajomatkan päässä ja kun päästiin lähtemään hallista sen verran ajoissa, niin ei jääty edes ruuhkaan. Hotelli oli mukava, kelpasi hyvin Oskarillekkin, joka tutki heti huoneen joka nurkan. Sitten kissa sai jonkun höpöilykohtauksen ja ei osannut päättää kummalla sängyllä pitäisi olla, vaan pomppi vuorotellen sängystä toiselle hakemassa rapsutuksia niin multa, kuin myös Nikolta. Suloinen. Jos Oskarilla ei olisi kissakavereita, se varamaan olisi tuollainen ylisupersosiaalinen koko ajan.

Pieni kommellus meidänkin reissuun osui. Nimittäin pyllypyykin muodossa. Niko herätti mut joskus viiden aikaan yöllä, Oskari oli käynyt laatikolla ja tavaraa oli sitten pöksykarvoissa. Pestiin pikkumiehen pylly ja jatkettiin sitten kaikki vielä unia sellaiset pari tuntia. Ei onneksi sen isompi juttu.

Sunnuntaina meidän tuomarina oli Anette Engvall (Ruotsi), jota meillä ei myöskään ole aiemmin ollut. Vähän jännitin sitäkin, Suvi (Oskarin ja Onnin kasvattaja, joka siis oli paikalla sunnuntaina) kertoi nimittäin, että Engvall kasvattaa itsekkin mettiksiä ja että hän on tosi tarkka tuomari. Jännitin itseasiassa taas ihan turhaan, koska Engvall tykkäsi Oskarista hirvittävästi ja jutteli myös kanssani melko paljon siinä ennen setelin kirjoittamista.
Sunnuntain arvostelu tässä:
Tyyppi: Ex high strong legs, nice long body.
Pää: Ex triangle, ex chin, ex profile and side lines.
Silmät: Ex shape and size, nice look.
Korvat: Ex shape and placement. Could be bigger.
Turkki: Ex quality. Ex color. Full show-condition.
Häntä: Nice lenght.
Kunto: Ex.
Yleisvaikutelma: Nice and sweet boy
Arvostelutulos: CACS BIV A+6-10

Saatiin siis toinen serti. Värinparas tuli ihan yllärinä. Sitten setelin saatuani mietittiin Nikon kanssa mitkään, että mitä tuo loppu tarkoittaa. Se siis näyttää setelissä siltä, että siinä lukisi A+ G10, joten en ihan hoksannut sitä. Mutta siis kuului tuohon VP:n loppuun. Eli siis värinparas aikuisista ja nuorista (6-10 kk). TP meni birmalle, vaikkakin Engvall kehui Oskaria paljon. Jälleen, ei haitannut sillä ekstrana oli tuo VP jo tullut.
Näyttelystä päästiin lähtemään siinä 17:30 paikkeilla ja oltiin kotona sitten puoli yhdeksän maissa.

Oli tosi mukavaa, että Suvi ja Veikko olivat sunnuntaina paikalla. Sain siis juteltua Suvin kanssa kaikista asioista, mitä tässä on ollut mielessä ja samalla udeltua vähän heidän näyttelysuunnitelmiaan. Suvi käski kysymään Veikolta, jos hän on lähdössä jossain kohtaa Excelin kanssa ulkomaille niin, että voisin itekkin lähteä Oskun kanssa. Me kun tarvitaan ainakin yksi serti ulkomailta, mieluiten kuitenkin se kaksi jos aiotaan jossain kohtaa valmistua vanhan kaavan mukaan. Uuteen kaavaan riittää yksi ulkomainen.
Sen verran sain kuitenkin infoa, että ehkä tulevan syksyn maailmannäyttelyyn voisi lähteä. Tämän vuoden WW järjestetään Puolassa ja sinne ilmeisesti tehdään jonkinlainen valmismatka. Mutta se ei nyt ehkä vielä ole ihan ajankohtainen, kirjoittelen siitä sitten lisää, jos sellainen reissu tulee.

Ainiin, lauantaina Oskari taisi osua yhden kuvaajan linssiin, joten odottelen että InCatin foorumille ilmestyy Lahden nnäyttelyn kuvasatoa :)
Ja illalla haetaan Armas ja Onni mummulasta. On ihan kamala ikävä ♥

Ei kommentteja: