perjantai 20. huhtikuuta 2012

Suosituksia?

Hei ihmiset! Osaisiko joku suositella jotain hyvää alustamattoa hiekkalaatikoille? Meillä tällä hetkellä ei ole laatikoiden alla mitään ja on inhottavaa, kun hiekka kulkeutuu vaikka minne asti, varsinkin kun se vielä tuppaa lattialla liukumaan eteenpäin ihan ohikävellessä.  Mietin itse aluksi jotain muovista nyppylämattoa, johon tuo ylimääräinen hiekka sitten tassuista jäisi laatikosta poistuttaessa. Edellisessä kodissa meillä oli käytössä ihan tavallinen kynnysmatto laatikoiden edessä, jonka tarpeen tullen pystyi hyvin pesemään.

Tuskinpa mikään matto kaikkea hiekkaa itseensä imee, varsinkaan kun meillä käytössä on mikrohiekka ja varmasti tassukarvoihin jää aina jokunen murunen, mutta pysyisi suurimmat hiekka-aallot kurissa.

Minkälaisia ratkaisuja teillä on vai tarviiko hiekkikset mitään alusmattoja esimerkiksi erilaisen materiaalin (esim. pellettien) kanssa?

5 kommenttia:

henni kirjoitti...

Meillä on tommoset: http://www.zooplus.com/shop/cats/cat_litter_litter_boxes/deo_accessoires/litter_box_mats/134655
Niihin jää kyllä tosi hyvin ylimääränen hiekka, mutta se kanssa tarttuu noihin mattoihin tosi hyvin (jonkinlaista teddykarvaa) ja sitä hiekkaa on hankala karistaa takasin laatikkoon. Plus että sitten kun nää kissat riehuu ja on matot rullalla, niin noikin matot on rullalla ja hiekat ties missä.

Mietin myös, että toi vois olla hyvä: http://www.zooplus.com/shop/cats/cat_litter_litter_boxes/deo_accessoires/litter_box_mats/127416
Toi on vaan tuplasti kalliimpi, niin en raaskinut sillon ostaa :D

Anni kirjoitti...

Meillä on hiekkis kylppärissä ilman mitään mattoja. Hiekkiksen päällä sitten pieni rikkalapio jolla pyyhkäisen hiekanmuruset takaisin laatikkoon :) Meillä on hiekkis niin lähellä suihkua että matto pitäisi aina suihkun ajaksi ottaa pois, joten olen luopunut mattoideasta ja tyytynyt vain lakaisemaan :D

Katja kirjoitti...

henni: Tuon ensimmäisen tyylinen se meidän kynnysmattokin oli. Kyllähän siihen ne hiekanjyvät jäi, mutta tosiaan oli jotenni hankala siirtää takaisin laatikkoon. Me pidettiin oman maton reunoja hiekkisten alla niin, että ne pysyi paikallaan, mutta sitten taas sen maton piti/pitää olla tarpeeksi leveä, että hyödyttää molempia vessalaitoksia.

Tuo toinen voisi tosiaan olla hyvä, mutta siinä tulee se koko vastaan :/ Tuo kun varmaan on tarkoitettu yhden laatikon alle, niin pitäisi sitten ostaa kaksi. No mut kai me joku juttu keksitään :)

Anni: Mein pojat on jotenkin niin kovia säheltämään, että sitä hiekkaa saisi ihan heti käynnin jälkeen olla aina lakaisemassa, ettei seehtisi leviämään yhtään minnekkään :D Välillä nuo saa siellä veskissä kauhean hepulin ja lähtee kauhealla ryminällä hiekkoineen kaikkineen sieltä :D.

Laura kirjoitti...

Tätä on jotkut kehuneet:
http://www.mustijamirri.fi/tuote/trixie-hiekkamatto-muovi-harmaa-45-x-37-cm/021503/

Mulla on itselläni marketista ostettu edusmatto ja Ikean eteismatto, mutta hiekkaa kulkeutuu silti.

Katja kirjoitti...

No ei ole tuotakaan kyllä hinnalla pilattu, joten voisi harkita. Tosin tuskin mikään matto sitä kaikkea hiekkaa itseensä imee, mutta ehkä asunnon aavikoituminen kävisi vähän hitaammin :)